Състезателките от българския ансамбъл по художествена гимнастика се включиха в предизвикателството #IceBuckedChallange, което продължава да набира последователи в цял свят. Новите златни момичета приеха предизвикателството на спортните журналисти, които подеха кампания в подкрепа на бившия футболен национал Аян Садъков.

Грациите ни Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова се поляха с по една кофа ледена вода, при това отново заедно.

Момичетата ни се намират на подготвителен лагер в Спорт Палас преди участието си на Световната купа в Казан и Световното първенство в Измир.

Както изисква благотворителната кампания, момичетата от ансамбъла също направиха своите номинации. 24 часа, за да се залеят с вода, имат треньорът Ина Ананиева, Силвия Митева, Петър Стойчев и Пламен Константинов. 

"С радост се включихме в инициативата. Още повече, че може да обявим подкрепата си и за български спортист, страдащ от амиотрофична латерална склероза. По принцип всички следяхме с интерес кампанията, с която се набират средства в световен мащаб. Винаги се намират противници на всичко. Но да помагаш, не би трябвало да има предрасъдъци или ограничения за начина, по който го правиш. Хората хем се забавляват, хем го правят с конкретна благородна цел. А ако на някого дадено видео му е харесало, не е нужно да се залива с вода, но може дари средства дори и заради доброто настроение, което му е донесло клипчето. В случая призоваваме повече хора да се присъединят към паричната и морална подкрепа за Аян Садъков", каза капитанът на ансамбъла ни Михаела Маевска.

В неделя 25 спортни журналисти спретнаха групово заливане със студена вода и прокараха българска нишка в световната кампания за борба с амиотрофичната латерална склероза. Спортната гилдия поде инициатива за подкрепа и събиране на средства за бившия футболен национал и емблема на "Локомотив" (Пловдив) Аян Садъков, който страда именно от болестта на Лу Гериг.

От първата ледена вълна за Аян бяха събрани 700 лева. Преди да се залее, всеки журналист трябваше да даде минимум 10 лева за каузата. Но идеята за морална и финансова подкрепа на Садъков намира своето продължение с присъединяването на номинираните популярни личности, индивидуални "ледени кофи" на други предизвикани спортни журналисти и дарения от хора, които просто искат да помогнат. Сред тях са и спортисти, като националите ни по биатлон Краси Анев и Мартин Богданов.