Владимир Вълев-Питбула ще даде всичко от себе си да смачка Максим Колпак и да вземе първата си световната титла при професионалистите – тази на WAKO PRO, най-голямата световна организация по кикбокс. Варненецът сподели, че е обещал подарък на детето си – коланът от мача с Колпак.

Зрелищният сблъсък е на 25 ноември в Москва по правилата на К-1 в 5-рундов мач по 3 минути в категория 71, 800 кг. Колпак е на 26 години, висок 173 см, шампион на Русия и до момента се е наложил като един от най-твърдите и издръжливи бойци в професионалните си срещи, последната от които е спечелил с КО.

Владимир Вълев - ПитбулаВълев е известен с агресивната си игра, сила на духа и отлична издръжливост. Без загуба през последните 5 години на професионалния ринг Питбула логично е претендент за най-престижното отличие по кикбокс в стил К-1.  Mногократен европейски и световен шампион, обявен е за боец №1 на планетата през 2013 г., а на профиринга трупа победа след победа и е готов да пречупи опонента си от Русия.

"Подготовката мина по план. Надявам се да покажа на какво съм способен, да имам късмет, Господ да е с мен и да ми помогне, а в каква форма съм ще разберем на 25-и вечерта. Съперникът е украинец от Крим, но се бие за Русия. Твърд боец, стилът му е сходен с моя. Надявам се да съм по-подготвен и да победя. Проучихме го добре. Направихме видео тренировки. Всички бойци имат слаби страни. Работихме върху тях и времето ще покаже дали сме свършили работата както трябва. Имах достатъчно време за подготовка. Направихме хубава базова тренировка, силова издръжливост и за финал кондиционна тренировка за издръжливост. Накрая остава да възстановим добре. В Първия и втория рунд няма да бързам, ще поизчакам, защото тогава все още ще имам достатъчно време. Но ако усетя, че противникът поддаде, няма да го бавя. Ако поддаде, ще е най-голямата му грешка, ще довърша работата си до край. Колкото по-бързо, толкова по-бързо. Аз отивам за колана, не за ари. Финансовият стимул е две хиляди лева, колкото горе долу ми струва подготовката. Ще се стремим изходът от двубоя да не е по точки, за да не зависим от съдиите”, каза Вълев.

Той се надява да спечели тази титла, защото само тя липсва в неговата кариера. 

"След Купата "Бест Файтър” в Бразилия, това ще е най-голямото признание за мен, ако успея да го взема. Отивам за този пояс и ще го подаря на моето детенце, защото съм му го обещал", каза още Питбула.

"Владо играе този мач, тъй като е първи в ранглистата в няколко категории. За последните две години той получаваше доста такива покани и то точно в руската столица. Той ще има възможност да покаже българския дух и варненската школа пред една многобройна публика. Залата е в Центалний гасодарствений център Русия, Лужники. Надявам се, че ще имаме възможност чрез интернет да гледаме мача на живо. Противникът е млад и определено Владо е неудобен за него. Съперникът има предимството на една по-дългосрочна подготовка, която е направил за мача и е проучил добре Владо като противник", коментира Мария Козлева.

"Владо е подготвен за тази среща. Точно в този момент му се дава идеалната възможност да постигне това, което е искал цял живот – най-голямото признание в този спорт. Психическата му устойчивост е на завидно ниво. От това противникът наистина трябва да се притеснява. Голямо предимство на Владо е, че той е играл много петрундови срещи. Има бойци, които не са играли пет рундови мачове и това е проблем. Когато влезеш в така наречените шампионски рундове четвърти и пети и не си подготвен се огъваш. Имаме много добри шансове да се върнем с колана, който трябва да бъде във Варна" – коментира Добромир Иванов.

Владимир Вълев благодари на всичките хора, които са го подкрепили и продължават да го подкрепят психически, емоционално и финансово за неговата подготовка, както и на семейство си, че винаги е било до него.

Той обяви още, че с Краси Димов започват съвместна тренировъчна дейност в спортен клуб ТИМ. 

"Надявам се да развиваме добри състезатели и да вървим напред в това начинание",  коментира Питбула.

“Много по-голям успех е да постигнеш с твой ученик това, което не си успял ти да като състезател. Аз съм го направил няколко пъти, надявам се и Владо да го изпита същото и да разбере какво е”, обяви Краси Димов.

Той поясни, че двамата с Владо ще се отдадат на съвместния им проект, след приключването на срещата за световната титла. 

"Аз няма да присъствам на мача, но ще стискаме палци от Варна. Надявам се всичко това, което сме дали по време на подготовката за тази среща, Владо да го покаже в Русия и да се завърне като победител. Да докажем за пореден път, че Варна е столица на бойните спортове в света", допълни той.