Viagame, платформата за електронни спортове, собственост на MTG, ще продуцира и излъчва на живо най-голямото събитие в света на електронните спортове – световния шампионат на League of Legends (LoL).

Състезанията ще се играят в Тайван, Сингапур и Южна Корея.

Най-очакваното от геймърите събитие ще бъде гледано на няколко езика, сред които е и българският. Феновете на LoL от Швеция, Румъния и Чехия също ще могат да гледат шампионата на родния си език. Viagame ще излъчва и официалния английски стрийм.

Още днес, 18-ти септември, на viagame.com почитателите на електронните спортове могат да видят първата групова игра на живо от Тайпей, Тайван.

Финалът на световния шампионат по LoL през 2013 е бил гледан от над 32 милиона зрители по целия свят, като тази година организаторите очакват още по-голям интерес. Стадионът, на който ще се проведе финалното състезание, е вторият по големина в Южна Корея и побира близо 67 000 души. 

Освен директното излъчване на шампионата, феновете на LoL ще могат да гледат състезанията и на запис, а Viagame ще излъчва и коментарни предавания от мястото на събитието.

Глобалната платформа за компютърни игри Viagame е част от дигиталното портфолио на Modern Times Group (MTG), собственик на "Нова Броудкастинг Груп".