Международният турнир по плажен хандбал EBT Приморско стартира в черноморския град. Отбори от три страни при мъжете и при жените ще спорят в дните до неделя за първите места, а битката се очертава да бъде повече от сериозна.

Големите фаворити при мъжете са сърбите от АРЕГ Бачка Паланка, шампиони от миналия сезон. Съседите дойдоха в Приморско този сезон с променен отбор, но набързо поведоха в класирането в А група след две експресни победи с по 2:0 части - над Добруджа и Каварна. Успехът в мача се определя след изиграването на две полувремето от по 10 минути, като целта е във всяко от тях единият отбор да запише повече голове от другия. При равен резултат - 1:1 части се изпълняват дузпи.

В най-интересния мач от групата Добруджа победи с 2:1 Мартин след изпълнение на дузпи. Първата среща на Мартин също завърши с наказателни удари, но с победа на софиянците - 2:1 над Калиакра. От утре в битката се включва и гръцкият Александруполис.

В група Б лидер след първия ден е отборът на Лекетата. Столичани, чийто състав е изграден от играчи на Левски, надиграха с 2:0 части Топлика, след което победиха служебно тима на Панагюрище, който не успя да дойде на турнира. Сръбският Преска пък надигра също с 2:0 Топлика. И тук утре са възловите мачове, които ще определят първите два отбора, които ще се класират за полуфиналите.

При жените шампионките от миналата година Панагюрище започнаха с убедителна победа от 2:0 над Шумен. Сръбкините от АРЕГ постигнаха два успеха с по 2:0 над Топлика и Шумен, докато Ники спорт победи също 2:0 домакините от Приморско. Жените се състезават в една група по системата “всеки срещу всеки” и отборът, събрал най-много точки, печели титлата.

Резултатите от днес:

Мъже

Група А

Калиакра - Мартин 1:2

Добруджа - АРЕГ 0:2

АРЕГ - Каварна 2:0

Добруджа - Мартин 2:1

 

Група В

Лекетата - Топлика 2:0

Лекетата - Панагюрище 2:0 (служебно)

Преска - Топлика

Стови - Панагюрище 2:0 (служебно)

 

Жени

АРЕГ - Топлика 2:0

Панагюрище - Шумен 2:0

Ники спорт - Приморско 2:0

АРЕГ - Шумен