Повече от наситена със събития беше 2014 година за Българска федерация по крикет. Родните състезатели имаха възможност да участват в редица турнири и първенства както у нас , така и в чужбина. Според председателя на Българската федерация по крикет проф. Николай Колев планът е изпълнен и през следващата година ще се увеличат, както спортните, така и социалните ангажименти на родната федерация.

„Наистина изпращаме една успешна година за крикета у нас. Успяхме да организираме първото Балканско първенство за жени в София, бяхме домакини на идеята ни от миналата година, а именно, учредяването на Балканска федерация по крикет, сформирахме юношески национален отбор под 17 годишни, които на турнир в Испания записаха първа победа, както и проведохме редица семинари - треньорски и съдийски. Първенствата също бяха оспорвани и интересни”, сподели проф. Колев.

Отличната работа на Българска федерация по крикет не остана незабелязана от Европейската централа и от догодина страната ни ще бъде домакин на престижната Университетска купа по крикет в София от 21 до 24 юли.

От Европа са доволни, че в България се работи активно с учащи и студенти и клубовете се увеличават. Няколко висши учебни заведения като Софийския университет активно работят по програмите на Студентския крикет съюз и бройката на желаещите да спортуват от различните ВУЗ-ове нараства.

С нови три клуба може да се похвали федерацията. Това са КК Академик , КК Правец и КК Варвари / София / , които ще развиват, както ученическия, така и студентския спорт у нас. Клубовете по крикет у нас са 16, като тенденцията е за увеличаване през 2015 година.