Общо три медала завоюва отборът, който представи страната ни на Световното първенство по силов трибой в Маями. Ицо Мусков спечели бронзовото отличие по силов трибой в категорията до 125 кг. Софиянецът се нареди трети и на световния кръг по мъртва тяга. Съотборникът му Стоян Андреев грабна златото в дисцплината мъртва тяга в категория до 125 кг. Мусков направи опит и в дисциплината лег, където се класира на почетното пето място. Българите сами финансират участието си на международните състезания по силов трибой.

Близо 800 от най-добрите състезатели по силов трибой от над 30 страни взеха участие на световното първенство в Маями. WPC World Championships се проведе от 10 до 16 ноември в Box Expo Center на West Palm Beach. Претендентите за световната титла по силов трибой премериха сили едновременно в мъртва тяга, лег и клек. На международното състезание се състояха и три отделни световни кръга съответно в самостоятелните дисциплини: лег, мъртва тяга и клек.

„Дойдох за медал в силовия трибой и постигнах целта си. Битката беше огромна, надскочих собствените си постижения до момента. Руснаците и украинците са много силни, те спечелиха златото и среброто. Реших да се пробвам и на отделните дисциплини. Направих само един опит на мъртва тяга и се класирах трети. А Стоян Андреев в оспорвана борба взе златото, това е голям успех за България. На лег останах пети само с два опита. Не исках да рискувам непремерено, пазя се от контузии, тъй като ми предстои Европейско първенство през лятото на 2015. Там очакванията ми са за първото и второто място”, коментира резултатите си от световното първенство Ицо Мусков.

Часове след завръщането си от Америка на 20 ноември българинът ще се присъедини към журито, което ще излъчи лице на столичния спортен център „World Class Spa & Fitness”. За да стимулира и награди последователите на активния начин на живот за деветия си рожден ден комплексът ще отличи най-усърдните в тренировките. Кандидатите ще бъдат оценявани от екип от професионални спортисти и специалисти от модния бранш. В състава на експертното жури е и съдията от Българската федерация по културизъм Георги Георгиев; мис фитнес Десислава Петрова; спортистът Павел Цонев; актьорът, модел и дългогодишен последовател на бодибилдинга Михаил Кирков, когото зрителите познават от реалити фомата „Къртицата”; „Мисис България Глоуб 2007” Мариана Маринова, която натрупа опит като жури на престижния международен конкурс „Мисис Вселена” също се присъединява към отбора, отговорен селектира лицата на World Class.; „Мисис България 2013 Millennium” Малина Димитрова и маркетинг мениджърът World Class Spa & Fitness” Виолета Драганова.

„Състезанието ще оцени и отличи добрата физическа форма на кандидатите, цялостна визия, хармоничност и излъчване. Приветствам подобни конкурси, които мотивират младите хора да се движат и спортуват. В Америка, например, тази тенденция да се спортува и да се изгражда красиво и пропорционално тяло, е мейнстрийм поне от 10 години, докато в България като че ли напоследък придобива популярност”, сподели Ицо Мусков.