Тази събота и неделя в зала „Универсиада“ в столицата се проведе международният турнир по олимпийско таекуондо за купа „България“. На татамито излязоха състезатели от 11 държави и 38 клуба от страната и чужбина.

В първия ден от надпреварата сили премериха най-малките бойци от 7 до 12 годишна възраст и юношите и девойките. Организаторите от спортен клуб Таекуондо Фитнес, който спечели състезанието, и Българската федерация по Таекуондо - WTF се бяха погрижили за стегната програма, която гарантира и безпроблемното протичане на състезанието.

Приятна изненада предизвика появата на бившия ректор на НСА проф. Светослав Иванов, който намери време да посети и зала „Универсиада“ в една от паузите на международния конгрес „Спорт, Стрес, Адаптация“, повеждащ се в същото време в НСА. Организацията на турнира получи отлична оценка от г-н Андрей Георгиев, председател на БФТ, а проф. Кирил Андонов, втори ректор на НСА, откри официално турнира.

Вторият ден бе изпълнен с още по-зрелищни моменти, тъй на татамито излязоха кадетите, мъжете и жените. Атрактивните изпълнения, оспорваните срещи и многото страсти и емоции не оставиха публиката да си поеме дъх. С интерес се очакваше появата на бронзовата ни медалистка от Европейското първенство до 21 години Никол Чорбанова, която за пореден път доказа класата си.

Крайното класиране, от 38 клуба и 11 държави е следното:

КЛАС А (стандартни правила)

1. Таекуондо Фитнес

2. Дупница

3. Рамус

Клас Б (нестандартни)

1. Таекуондо Фитнес

2. Похион

3. Кондор 2000