Състезатели от 4 български клуба започнаха от тази сутрин участието си във втория открит международен турнир  по таекуон-до ITF "Словения оупън". Турнира се провежда в двата дни на уикенда в град Жрече. През миналата година проявата бе във Веленье. В турнира участват около 600 състезатели от 11 страни- България,Босна и Херцеговина, Сърбия,Хърватска, Молдова, Македония, Унгария, Чехия, Италия ,Гърция и Словения.

От нашата страна участниците са 50 от "Фолкън"/Благоевград/,"Калоян Ладимекс"/Перник/,АСК "Тракия"/Пловдив/ и "Один"/Панагюрище". От тях 14 са от благоевградския клуб, начело с националния треньор Тодор Козладеров.

Официални госта на проявата в Словения са президентът на световната централа Ри Йонг Сон, шефът на европейското таекуон-до гранд мастер Майкъл Прюит,корейският инструктор на родната федерация гранд мастер Ким Унг Чол, президентът на БФ по таекуон-до ITF Марио Богданов,който е и вицепрезидент на световната и европейски федерации в корейското бойно изкуство. Сред гостите е и генералният секретар на родната федерация Вергилий Ситнилски.

Състезанието  в Жрече продължава днес и утре.