С пореден добър успех – спечелени шампионска титли, 4 вицешампионски и 5 сребърни медала, се завърна пловдивският колоездачен клуб Цар Симеон 1898 от завършилото на колодрума в Пазарджик държавно лично-отборно първенство по колоездене на писта за юноши и младежи.

Юношеският национал Николай Генов стана шампион в спринта, като изпревари убедително Божидар Хаджиев от КК Несебър и казанлъчанина Онур Татар. После 18-годишният пловдивчанин изпусна титлите на 3000 метра индивидуално преследване и на 1000 метра от място и стана вицешампион и в двете дисциплини.

За Нико останаха вицешамионските титли, след като бе изпреварен от националите Михаил Михайлов от Хемус Троян и бургазлията Нягол Няголов от Черноморец. Отделно Генов спечели бронзови медали в други две дисциплини - "издръжливост по точки" и 200 метра "летящ старт".

Другият младежки национал – Адриян Беев, стана бронзов медалист също в две дисциплини – "издръжливост с елиминации" и "скрач".

В отборните дисциплини тимът на Цар Симеон 1898 стана вицешампион на България на 4000 метра отборно преследване, като беше изпреварен единствено от домакините от Печенеги, и трети в дисциплината "отборен спринт", като и тук отборната титла замина при пазарджиклии.

В крайното класиране "царистите" станаха държавни вицешампиони – отборно, на минималната една точка след Печенеги от Пазадржик, и пред тима на Хемус Троян. /БГНЕС