Българският ансамбъл спечели три сребърни медала от Световната купа по художествена гимнастика в София. Момичетата на Ина Ананиева завършиха надпреварата с второ място и на композицията с ленти и топки.

Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова получиха за страхотното си изпълнение 17.750 точки.

Ансамбълът отново взриви Арена Армеец София, като вдигна многобройната публика на крака.

Златото грабна отново руският ансамбъл, който също изпълни композицията си с ленти и топки чисто, за което получи 18.100 точки. Бронзът е за състава на Италия със 17.250. На четвърта позиция е Япония, петото място поделят Украйна, Беларус и Испания. На осмо завърши тимът на Германия.

По този начин българският ансамбъл затвърди отличното си представяне в София. Грациите играха много по-освободено и спокойно във втория ден от надпреварата, с което зарадваха екзалтираните си фенове.

Ансамбълът ни завърши с три сребърни медала участието си на Световната купа в София – след тези в многобоя и на финала с пет чифта бухалки.

Състезанието в Арена Армеец може да се счита за генерална репетиция за Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се състои през септември в Измир, Турция.