Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи” (БСФДЛРГ) с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и «Фонд Социална закрила» към МТСП и с любезното домакинство на зала “Арена Армеец” , организира на 8 декември 2014 XXII-ри национален шампионат с участието на над 450 възпитаника от 32 дома за деца в риск под наслов „Спортът достъпен за всички деца“. Проявата е последна за годината в спортния календар на БСФДЛРГ.

Участниците ще се състезават в шест вида спорт - баскетбол 3 на 3, тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, бадминтон и волейбол. Състезанията ще се провеждат от 9.00 ч. до 13.00 ч., а от 13.30 ч. започва официалното награждаване на победителите.

Поканени на събитието са: министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Български Олимпийски Комитет Стефка Костадинова, председателят на Столичния Общински съвет Елен Герджиков, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева, изпълнителният директор на «Фонд Социална закрила» към МТСП Марина Сарадинова и други.

За доброто настоение на участниците организаторите са подготвили демонстрации по таекуондо и изпълнение на денс формация.

Събитието се явява завършек на една успешна година, през която БСФДЛРГ организира 14 състезания в цяла България с участието на общо 1380 деца.