Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до състезателките от ансамбъла по художествена гимнастика при девойките. Елена Бинева, Александра Митрович, Емилия Радичева, София Рангелова и Габриела Стефанова донесоха последния, седми, медал за България от вторите младежки олимпийски игри в Нанджин. Нашите момичета се окичиха със сребро.

Скъпи български гимнастички,

От името на БОК и цялото ни олимпийско семейство приемете най-сърдечни поздравления за сребърния медал, спечелен на  младежките олимпийски игри в Нанджин. Щастливи сме, че вашето отличие допълни и финализира едно изключително успешно българско представяне във второто издание на този нов и бързо прогресиращ проект на МОК.

Със силните си и стилни изпълнения вие доказахте, че родната школа в художествената гимнастика е все така жизнена и конкурентоспособна на най-добрите в света. Вашият успех е много ясен сигнал, че страната ни притежава огромен потенциал, който задължително следва да се развие и надгради за доброто бъдеще на  българския спорт.

Скъпи момичета,

В Нанджин се срещнахте с младите спортни таланти от цял свят и за първи път се докоснахте до магията на олимпизма. Запазете тези спомени, тези вълнения и този олимпийски дух у вас завинаги. Убедена съм, че среброто в Нанджин ще бъде една голяма крачка към следващите ви успехи сред световния елит.

Желая ви нови победи и много късмет. Бъдете здрави и все така силни в изяществото си.

Стефка Костадинова

председател на БОК