Десетата световна шампионка по шахмат за жени и европейска шампионка от 2002 година Антоанета Стефанова изнесе сеанс с едновременна игра срещу 20 млади талантливи състезателки в Сърбия.

Събитието беше организирано и спонсорирано от Комисията за женски шахмат на световната федерация по шахмат (ФИДЕ). Сеансът и съпътстващите го събития, включително и шахматна лекция на тема "Как да играем успешно срещу по-силни от нас шахматисти", се състояха в зала "Сити Хол" на град Ниш.

Техническите организатори бяха Шахматната федерация на Централна Сърбия и Шахматната федерация на Ниш. В Ниш има 19 действащи шахматни клуба, а шахматната игра е на особена почит в града. Освен 19-те момичета от Ниш, в сеанса участва и българският талант Виктория Радева.

Гросмайстор Стефанова спечели всичките 20 партии. Тя заяви, че е получила наистина сериозна съпротива от Виктория Радева и на 30-ия ход й е предложила реми. Градивното желание на Радева за "игра до край" е продължила партията, а изключителната шахматна класа на Стефанова е допринесла за победата./БТА