Стана ясна програмата на международния открит шампионат на България по тенис на маса Asarel Bulgaria Open, който се провежда в Панагюрище и е официално събитие от календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF).

Турнирът се провежда в многофункционална спортна зала „Арена Асарел“ в град Панагюрище, а организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров.

Първото издание на Asarel Bulgaria Open се проведе от 20 до 25 август 2015 г. с награден фонд $35 000, с участието на близо 100 състезатели от 24 държави. Първият турнир получи много висока оценка за качеството на организацията и материалната база както от състезателите и техните отбори, така и от Международната федерация.

Второто издание на турнира си поставя амбициозната цел да затвърди позициите на България и град Панагюрище като домакин на първокласен турнир от световно значение. ITTF World Tour 2016 ASAREL Bulgaria Open ще се проведе от 24 до 28 август вече с награден фонд $ 80 000. Турнирът ще се играе на 10 маси а прогнозите са за над 200 участници.

Всичко това превръща Asarel Bulgaria Open във втория по значимост турнир от календара на ITTF World Tour в Европа, след откритото първенство на Германия по тенис на маса.

ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ТУРНИРА.