Президентът на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) Добромир Карамаринов получи специалната награда от Европейската атлетика (ЕА) за заслуги за развитието на този спорт на Балканите.

Тя му бе връчена преди началото на редовния конгрес на АБАФ в Любляна лично от президента на ЕА Хансйорг Вирц, който е специален гост на конгреса. Сред гостите в Любляна са още вицепрезидентът на ИААФ и член на МОК Сергей Бубка и Ахмад Ал Камали, президент на атлетическата федерация на страните от Персийския залив.

Участие в конгреса взимат всички 15 федерации членки на АБАФ, като се разглеждат въпроси свързани с устава на организацията, технически правила, както и ще се утвърди календара за 2015-а г.

По-късно днес ще се проведе и първото издание на новото състезание на АБАФ – Балканейшън. Участие в него ще вземат отбори от 15-ете балкански държави и един от страните от Персийския залив.

Официалното откриване на Балканейшън е от 16,30 часа, а финалът в 19,30 ч. Организатори са Асоциацята на балканските атлетически федерации и Словенската атлетическа федерация.