Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова и заместник-министър Йордан Йовчев ще участват в 13-ата Конференция на Съвета на Европа на министрите, отговарящи за спорта, която ще се проведе на 18 септември в Маколин/Маглинген, Швейцария.

Конференцията се организира от Разширеното частично споразумение за спорт /EPAS/ на Съвета на Европа съвместно с правителството на Швейцария.
Предвижда се по време на Конференцията страните членки на Съвета на Европа да подпишат Конвенцията относно манипулиране на спортни състезания. 
По време на Конференцията ще бъде предоставена възможност за споделяне на опит и добри практики за подобряване на сътрудничеството в борбата срещу корупцията в управлението на спорта. В програмата на събитието са включени дискусии по темите „Борба с корупцията в управлението на спорта” и „Текущи политически въпроси на паневропейското спортно сътрудничество”.

 Като част от дневния ред на Конференцията на 17 септември вечерта ще се проведе Неформална среща на министрите, членове на Управителния съвет към Разширеното частично споразумение за спорт /EPAS/ на Съвета на Европа.