На 2 и 3 декември 2014 година в Мюнхен, Германия се проведе Генералната асамблея на Международната федерация по спортна стрелба. Българският стрелкови съюз (БСС) участва с делегация в състав Мария Гроздева, Димитър Тодоров – спортен директор на БСС, Валери Григоров, информират от самата централа.

В съобщението до медиите пише още, че една от задачите на Асамблеята е била да  реши окончателно статута на Българският стрелкови съюз, след като г-н Камен Шишманов оспорва решението на Административният съвет на Международната федерация по спортна стрелба за изключването на неговата федерация и приемането на Българският стрелкови съюз.

Генералната асамблея на ISSF с огромно мнозинство потвърди приемането на Български стрелкови съюз като член на ISSF. Това стана благодарение на изключителната работа на целия екип, (както предварителна, така и по време на самата асамблея), а също така на невероятният авторитет и уважение, на които се радваше президента на Българският стрелкови съюз, двукратната олимпийска шампионка г-жа Мария Гроздева.

Всички официални и неофициални срещи на г-жа Мария Гроздева и екипа й с представители на

световния стрелкови спорт бяха изпълнени с взаимно уважение и готовност за съвместна работа. Особено важни и продуктивни бяха срещите с президента на Международният олимпийски комитет г-н Томас Бах, преизбраните за нов мандат президент на Международната федерация по

стрелба г-н Олегарио Васкес Раня, генералният секретар г-н Франц Шрайбер,както и с президента на Европейската конфедерация по спортна стрелба г-н Владимир Лисин и генералният секретар г-н Александър Ратнер. Всички те потвърдиха безрезервно подкрепата си за ръководената от г-жа Гроздева федерация, като изразиха сърдечните си пожелания за бъдещи спортни успехи на българските стрелци.