Младежкият ни национален отбор по хандбал до 18 години ще изиграе последната си контролна среща преди започващото в понеделник във Варна и СОК Камчия Европейско първенство. Младите ни надежди ще премерят сили с тима на Македония утре от 17,00 часа в Двореца на културата и спорта.

Отборът с треньор Никола Добрев и помощници Христо Йорданов, Иван Радев и Иван Иванов се подготви добре и е готов за началото на турнира. България е в Група Б заедно с отборите на Турция, Финландия, Люксембург и Фарьорски острови, като първият мач на тима е срещу Фарьорите в понеделник от 20,00 часа. Група А събра тимовете на Унгария, Македония, Украйна, Армения, Косово и Кипър.

Входът на всички мачове ще бъде свободен, като от Федерацията ни по хандбал призоваха феновете на играта от Варна и региона да заповядат в залата за двубоите на България и на откриването, което ще бъде в понеделник от 19,00 часа.

„Желанието ни е да се представим добре като домакини и отборът да изиграе важна роля в надпреварата. За последен път бяхме домакин на голям форум през 1993 година, когато приехме Световно първенство за девойки, така че за нас е много важно да оставим добро впечатление. Имаме нужда от феновете ни, нека дойдат в залата и да подкрепят тези талантливи момчета“, заяви президентът на федерацията Росица Бакърджиева.