Хандбалният Пирин Гоце Делчев се представи повече от достойно срещу лидера в А група Локомотив Варна, но загуби с 20:24 в последния мач от първата половина на шампионата. В собствената си зала „Неврокоп арена“ тимът бе аплодиран бурно от феновете и след края на срещата.

При липсата на контузените Димитър Янев, Костадин Гущанов и Димитър Ортомаров зелените започнаха неубедително и вкараха първия си гол едва след 8 минути игра. Сериозна вина за това имаше и вратарят на железничарите Михаил Пенев, който направи невероятни спасявания. А и домакините пропуснаха 3 седемметрови наказателни  удари.

На полувремето гостите водеха с 8:13. 

През втората част домакините излязоха по-мотивирани и опитаха да обърнат развоя на събитията, но нервността в техните отигравания оказа своето влияние. За разлика от прибързаността в действията им гостите демонстрираха отлична успеваемост и взеха до половината на втората част преднина от 9 гола, с което не оставиха никакви съмнения в превъзходството си.

Играчите на Николай Пиргов не се отчаяха и в крайна сметка успяха да намалят преднината на съперника си на 4 гола  за крайното 20:24. 

След поражението неврокопчани завършиха на седма позиция и останаха след Левски Българене, който  е шести.