Повече от 300 състезатели по Таекуондо WTF се очакват като част от Първия международен турнир за Купата на кмета на община Петрич. 

Състезанието се организира от клуб Таекуондо Фитнес и Българската Федерация по олимпийско Таекуондо.

На 3 октомври (събота) в чисто новата спортна зала на южния град „Арена Петрич“ в 10 ч. ще стартира първият по рода си турнир Купа на кмета на общината. Модерното съоръжение на стойност три милиона лева е построено благодарение на трансграничното сътрудничество между общините Петрич и Серес по проект "Спорт за всички" и разполага с 653 места.

Възрастовите групи, в които ще се състезават участниците за Купата на кмета на община Петрич са: деца – 7-9 години, деца – 10-11 години и кадети – 12-14 години. Входът е свободен, а официален гост на спортния празник ще бъде корейският консул в България г-жа Хан Миньонг.

Спортното състезание се очаква от жителите и гости на град Петрич с много ентусиазъм и интерес, и е част от стратегията на новото ръководство на Българската Федерация по олимпийско Таекуондо, която включва популяризиране на олимпийския спорт и повишаване на имиджа му сред широката публика, най-вече сред децата и младите хора и увеличаване на базата му с почитатели не само в София, а и в провинцията.