Организаторите на Международна колоездачна обиколка на България са отменили в последния момент съботния пролог. Това е така, защото шефове на няколко чуждестранни отбора са се обадили, че могат да пристигнат в София вечерта преди старта и ще пропуснат пролога. 

За да има равнопоставеност между състезателите, организаторите решили прологът да бъде отменен.

Иначе по предварителна програма състезанието трябваше да бъде открито официално утре, събота, в 19 часа, с пролог около площад „Александър Невски”, където щяха бъдат представени и отборите. 

По време на пролога – критериум по улиците на София, щяха да бъдат определени първите /символични/ носители на четирите лидерски фланелки: жълтата  - за водач в генералното класиране, зелената  - за най-активния бегач, бялата на червени точки - за най-добрия катерач, както и бялата - за най-добрия млад бегач до 23-годишна възраст, но очевидно ще има промени в програмата. 

По-късно днес или в събота ще се разбере как точно ще протече първият ден от надпреварата. 

Ясно е вече, че официалното откриване ще бъде в неделя по обяд на площад „Александър Невски” в София, а според програмата летящият старт ще бъде, когато колоната достигне Ботевградско шосе.

Всички отбори ще бъдат настанени утре в хотел "Рамада" в София, където ще бъде и щабът на Обиколката, и където следобед ще се проведе техническата конференция.