Българската четворка Деннис Андреев, Борислав Борисов, Христо Димитров и Венелин Пехливанов спечели бронзов медал и в балансовата комбинация при мъжете с резултат 27.710 точки на Европейското първенство по спортна акробатика.

Европейски шампион е четворката на Израел с 28.980. Сребърните медали са за четворката на Русия с 28.940.

Днес са финалите и на темповите комбинации - от 19:40 до 20:10 ч. българско време.

Мъжката четворка спечели и бронзов медал в многобоя с резултат 82.590. Във финала българските акробати играха силно и оставиха след себе си съставите на Беларус и Украйна. Европейски шампион стана четворката на Израел Яний Калфа, Даниел Уралевич, Лидар Дана и Ефи Саш с резултат 84.980. Със сребърни медали са Валентин Четверкин, Максим Чулков, Александър Курасов и Виктор Гришухин с резултат 83.440. Нашата мъжка четворка се представя убедително на Европейското първенство. Техен треньор е Юри Инджов.

В многобоя за смесените двойки, българския състав Елена Великова и Алекс Жеков е на 6-то място с резултат 74.500, а в темповата комбинация е на 5-та позиция в крайното класиране. Тази година двойката за първи път се състезава при мъжете и жените и има доста тежък сезон. Елена и Алекс имат сериозни проблеми с травми и техният треньор Мариян Габровски предупреди преди Европейското първенство, че състезателите няма да бъдат в най-добрата си форма.

Смесената двойка Траяна Кръстева и Янислав Митев играят силно до момента и имат най-доброто класиране от младежите ни. В многобоя и в балансовата комбинация те се класираха 4-ти при пълната хегемония на смесените двойки на Русия, Беларус и Украйна.

Българската тройка Виктория Чобанова, Моника Колева и Евгения Григорова се класира на 8-мо място във финала на темповата комбинация и на 9-то място в многобоя.

Финалите събраха елитът в този вид, който като правило е с най-много участници на Европейските и Световните първенства. Състезанието на многобоя беше изключително силно и извън границите на предварителните прогнози за класиране.

В многобоя женската двойка Йоана Джунева и Виктория Кечева разделиха 7-то място с Лоте Морен и Яниек Ван Влаймен от Холандия, с резултат 77.700.
Европейски шампионки станаха Лоре Вандер Берге и Ноеми Ламертин от Белгия с резултат 83.950. Сребърните медали завоюваха Елизавета Сафонова и Евелина Бавикина от Русия с резултат 83.500, а бронзовите - Беатрис Ферейра и Катарина Мартинс от Португалия с резултат 81.500.