Сребърният медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Жан-Шарл Валодонт пристига в България. Французинът ще участва на 9-ия Европейския клубен шампионат по стрелба с лък в олимпийската дисциплина рекърв, който ще се проведе на 1 и 2 октомври на комплекс „Царско село“ в София.

В състезанието участват 35 клуба от Франция, Испания, Италия, Русия, Белгия, Германия, Гърция и Сърбия. България ще бъде представена от 4 отбора – „Робин Худ“ (София), „Феникс Арчери“ (София), „Джамбо“ (Русе) и „Тракиец“ (Садово).

„За нас е чест, че получаваме доверието да организираме това престижно състезание. Присъствието на Жан-Шарл Валодонт показва колко сериозен е този шампионат. Вече имаме опит като организатори на международни прояви и съм убеден, че отново ще се справим на ниво. Условията в „Царско село“ са прекрасни и има всички предпоставки да се получи една сериозна надпревара“, заяви председателят на Българската федерация по стрелба с лък Даниел Павлов.

В петък от 16 до 19 часа ще се проведе официалната тренировка на отборите. Церемонията по откриване на Европейския клубен шампионат по стрелба с лък е в събота от 9.45 часа, след което започват квалификациите. Финалите са в неделя, като битката за медалите стартира в 10.30, а церемонията по награждаването ще се състои в 12.30 часа. 

веде оо елят на Българската федерация по стрелба с лък Даниел Павлов.  Вече имаме опит като организатори на сериозни ме