Национална спортна академия „Васил Левски” е първенец на Летен  университет за 2015 г. в Албена, информира ръководителят на спортния  отдел във ваканционното селище Руслан Йорданов.

13-ото издание на  студентските игри, организирано от Националното представителство на  студентските съвети, събра близо 400 студенти от над 20 университета от  цялата страна. Това лято участниците се включиха в 10 вида спорт.  

Второто място в комплексното класиране заеха представителите на  Медицински университет - Пловдив, а носителите на купата за най-голяма  делегация - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, останаха на  трета позиция.

Шампиони в плажна щафета, лекоатлетическа щафета, дърпане на въже, волейбол жени и бескетол жени бяха отборите на Национална спортна  академия.

Медицински университет – Пловдив взеха медалите при баскетбол мъже и плажен тенис.

Русенски университет "Ангел Кънчев" застанаха  начело като най-добрите волейболисти мъже.

Грета Георгиева от НБУ и  Стефан Георгиев от ПУ бяха най-добри в плуването. Първи в плажния крос  станаха Велина Кансъзова от ПУ и Велин Коваленко от Тракийски университет.

Истинско пловдивско дерби се разигра по време на турнира по  плажен футбол, където до финал достигнаха отборите на Пловдивски  университет и за първи път отбора на Академия за музикално, танцово и  изобразително изкуство, но медалите отнесе отбора на ПУ.