Нова магистърска програма „Създаване и реализация на спортни шоу програми“ ще предлага НСА „Васил Левски“ от следващата 2014/2015 учебна година.  

Програмата е насочена към нуждите от квалифицирани специалисти в областта на организирането и осъществяването на спортни празници, програми и спектакли. Целта и е подготвя специалисти, които да могат да участват в целия процес по осъществяването на такъв тип мероприятия – от идеята, през управлението, до реализацията на проекта.

Сред изучаваните модули ще бъдат и история на музиката и танца, сценично поведение, сценография, костюми и грим, осветление, съвременни информационни технологии, маркетинг и реклама.

Обучението продължава два семестъра. Кандидатите трябва да имат завършена бакалавърска степен в НСА или друго висше училище. 

Кандидатстващите в НСА ще имат избор от още 16 магистърски програми с актуално съдържание и с висок процент на реализация на трудовите пазари у нас и в чужбина. Сред тях са: Спорт за високи постижения, Спортен мениджмънт, Спа култура, Младежка идентичност и спорт, Физическо възпитание, Спортна журналистика, Спортна психология, Адаптирана физическа активност, Кинезитерапия, Спортна анимация, Олимпизъм и олимпийско движение, Спорт и сигурност, Спорт, фитнес и здраве.

Чуждестранните студенти кандидатстват с диплома, легализирана от Министерство на образованието и науката или призната от Комисията за признаване на чуждестранни дипломи на НСА „Васил Левски“. Най-много чужденци традиционно се обучават в програмите „Кинезитерапия” и „Адаптирана физическа активност и спорт”.  

Документи за всички програми се подават от 25 август в Ректората на НСА в Студентски град. От тази дата ще се приемат кандидати от други висши училища за т.н. „адаптивен семестър“, осигуряващ нужната базова подготовка, съответстваща на равнището на колегите им, придобили бакалавърската си степен в НСА.

Магистърските програми на НСА предоставят възможности за разширяване на обхвата от знания в съответната област, усвояване на съвременни методи и практики за прилагане на придобитите квалификации и умения в реална работна среда и са в съответствие с най- новите тенденции в европейското висше образование. Това прави обучението в НСА изключително конкурентно и перспективно, за което свидетелства успешната реализация на завършилите. 

Допълнителна информация за кампанията може да се намери на сайта на НСА и в информационното бюро в Ректората в Студентски град.