Златни значки с формата на лаврово клонче ще получат  пловдивските спортни медалисти на тържествена церемония от 18 ч. тази вечер на Римския стадион. Това съобщи зам.-кметът на  Пловдив по спорта и младежките дейности Петър Зехтински.

На това място през 1980 г. предадохме олимпийския огън, припомни той. Организираме тържеството по случай обявяването на Пловдив за  Европейски град на спорта за 2014 г., каза още Зехтински.

В  церемонията са поканени да участват всички пловдивски 45-тима  медалисти от 1956 г. насам, девет от които са олимпийски  шампиони. Част от тях няма да присъстват, тъй като живеят зад  граница, Стефка Костадинова също няма да участва, защото в  момента е в чужбина, уточни зам.-кметът. Награди ще получат и 15 пловдивски треньори. Преди награждаването, на Главната улица до Римския стадион ще  бъде открита изложба със снимки на пловдивските спортни легенди.

При лошо време, церемонията по награждаването ще се състои в  търговски център "Екселсиор", предупредиха от общината. /БТА