От 18 до 20 септември 2015 година град Пловдив за пореден път ще е домакин на традиционния вече международен турнир по спортна аеробика 6th PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. И тази година състезанието е включено в годишния календар на международната федерация по гимнастика (www.fig-gymnastics.com). Предстоящото събитие се организира от СК Аеробика - АМД с подкрепата на Община Пловдив и Българския съюз по аеробика с Председател Йорданка Благоева.

Състезанието ще се проведе в Спортната зала на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Тази година Пловдив ще има удоволствието да посрещне над 150 участници от 9 държави - Алжир, Израел, Италия, Португалия, Русия, Швеция, Швейцария, Турция, България. Вече пристигнаха участниците от Португалия, които пожелаха да направят по-дълга аклиматизация в Пловдив и съвместна подготовка със състезателите на АМД.

В резултат на усилената работа и високите постижения на състезателите на клуба в последните години подготовката за този турнир пожелаха да направят също и представителите на Швейцария. Пловдив Къп се явява като първо контролно състезание за много от пристигащите нации за предстоящото Европейско първенство по спортна аеробика през месец ноември в гр. Елвас Португалия. Пловдивските състезатели и двукратни световни шампиони при юноши и девойки Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов ще вземат също участие, но вече възрастова група МЪже и жени. Състезанието ще завърши с Гала концерт, в който ще вземат участие състезатели на СК Аеробика - АМД. Входът е свободен./БТА