Българските представители спечелиха общо 123 медала само при децата, юношите и девойките от силния международен турнир по Таекуон-До ITF Bulgaria Open в Пловдив, който е Европейска купа и се провежда за 15-та поредна година. 

Залата в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” събра рекордните 627 състезатели от 11 държави.

Юношите и девойките от България извоюваха общо 32 отличия в различните категории. Най-напред в класирането се нареди клуб Фалкон, който спечели 4 златни, 1 сребърен и 4 бронзови медала. Това донесе на тима трето място в генералното класиране след силните отбори на Гърция и Словения. 

Българската доминация при децата беше сериозна. Там нашите таланти спечелиха рекордните 91 медала, като на първите три позиции в генералното класиране се наредиха три български клуба. 

Първото място бе за Один след 5 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала. Втори се наредиха талантите на Калоян - Ладимекс с 4 титли, 9 сребърни и 1 бронзов медал, а третата позиция грабна Тае Кион с 6 златни, 1 сребърен и 7 бронзови медала. 

Турнирът продължава до късно тази вечер с битките при жените и мъжете, където медалите за България ще нараснат значително. 

Надпреварата е най-голямата в Европа и се провежда в чест на първия ни медалист от световни първенства в този спорт Стоян Стоянов. Специални гости са Гранд Мастер Майкъл Пруит (Уелс), който е президент на Европейската федерация по Таекуон-До ITF, финансовият и административен директор на Световната федерация ITF Ким Хьонрак от Северна Корея, както и Мастер Гари Милър от Англия - вицепрезидент на съдийската комисия към Европейската федерация.