Дойде денят, в който нашите "златни момичета" - националният ансамбъл по художествена гимнастика, ще излезе за последен път пред публика.

След 7 години заедно и 81 спечелени медала тази вечер в "Арена Армеец" над 12 хиляди зрители ще напълнят залата, за да изразят уважението и любовта си към момичетата.

Изключителният спектакъл ще разкаже за пътя, който състезателките са извървели - от първото влизане в залата до бронзовите олимпийски медали в Рио това лято. 

Това ще бъде последната среща с публиката на осемте гимнастички от двата олимпийски цикъла, които през последните 7 години ни донесоха много вълнение и гордост. 

В залата ще присъства и Цвети Стоянова, която все още се възстановява от тежкия инцидент, който претърпя едва преди няколко месеца.

"Това няма да е само спектакъл, а биография", разкрива изпълнителният продуцент на бенефиса Калоян Лалев–Кайо.

Броени часове преди финала момичетата си припомнят началото на своята състезателна кариера.

„Първите ми стъпки в залата бяха със сълзи на очите, защото се изплаших от треньорката си”, разказва Михаела Маевска.

„Не беше това, което очаквах, не ми хареса, разревах се и исках да си ходя”, споделя Ренета Камберова.  

А преди 7 години в живота им влиза Ина Ананиева.

„Всичко започна ужасно трудно. Започнахме от нулата и ги учихме на основни неща в художествената гимнастика”, спомня си треньорката на националния ни отбор по художествена гимнастика.

Някога момичетата прекрачват прага на залата със сълзи. И знаят, че днес точно така ще я напуснат. Този път - завинаги.

На финала на спектакъла, те ще направят символично път на следващия отбор. А когато спектакълът свърши, ще забравят за травмите, сълзите, победите и загубите. И ще оставят след себе си и за себе си не само медалите, а и приятелството помежду си, пише NOVA.

Още по темата:

Ина Ананиева: На бенефиса ще видите момичетата в друга светлина