Едно от „златните момичета“ на България Катрин Велкова вече втора година развива художествената гимнастика в Локомотив София. 24-годишната Катрин мечтае именно от нейния клуб да излезе някоя нова шампионка, а за себе си казва, че е строг треньор.

„Работата с децата ми харесва. Колкото е трудна, толкова е и приятна. Амбицирана съм да постигна нещо“, сподели бившата гимнастичка пред Нова телевизия.

Катрин Велкова прекрати активната си състезателна дейност като гимнастичка след Олимпийските игри в Лондон. Сега като млад треньор тя е приела предизвикателството да развива любимия си спорт в клуб Локомотив, където никога не е развивана художествената гимнастика.

„Вече участвахме на няколко състезания. Догодина ще участваме и на по-сериозни туринри, държавни първенства. Сега сме в процес на търсене на спонсори и се надявам да се намерят такива“, коментира Катрин.

„Понякога ми се иска да се върна и да заиграя. С децата обаче ми е много приятно“, заяви още младата треньорка.

Катрин Велкова е категорична, че се старае да предава на младите гимнастички много от уроците, които е научила от своите треньорки Илиана Раева и Ина Ананиева.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS