Най-бързият мъж в света Юсейн Болт обяви, че вече е напълно готов и в очакване на Световното първенство по лека атлетика. То ще се проведе в Пекин догодина, но още от сега ямаецът се готви за него. 

За тази година сезонът вече приключи за него. За атлета обаче няма почивка, като той вече отиде в Китай, за да участва в промоционална обиколка, започваща от Шанхай. 

Болт има страхотни спомени от най-многолюдната страна в света. Преди шест години по време на Олимпийските игри той спечели три златни медала и изпочупи рекордите в спринтовите дисциплини, записвайки името си като най-великия спринтьор в историята. 

"Нямам търпение за следващия шампионат, нищо че има толкова време до старта му. Просто искам да дойда тук и да повторя и дори подобря това, което постигнах преди шест години."

"Публиката тук винаги е била страхотна и ме  е подкрепяла. Надявам се да я зарадвам и догодина. Що се отнася до световните ми рекорди, ще направя всичко по силите си да ги подобря, но не мога да обещая нищо", сподели Болт. 

Световното първенство по лека атлетика ще се проведе от 22 до 30 август догодина на стадион "Птичето гнездо", на което се проведоха и Олимпийските игри. Преди да отиде в Шанхай, вчера Болт посети и любимия си стадион.