Президентът на БФ Вдигане на тежести Неделчо Колев коментира думите на министъра на спорта Красен Кралев, че националния ни отбор в този спорт е бил на екскурзия на Световното първенство.

Колев и старши треньорът на националния отбор Иван Иванов коментираха темата при завръщането си от Мондиала в Хюстън, САЩ.

България ще вземе 3 квоти по вдигане на тежести за Олимпиадата в Рио 2016. Българско участие на Игрите обаче може да има само при условие, че федерацията по щанги успее да обжалва с успех глобата и възбраната, които са предвидени в регулациите на Международната федерация.

"Задачата бе да задържим квотите, и ги имаме - три квоти," заяви Колев.

"Някой го е подвел," отговори само той по въпроса, обсъждан от Красен Кралев в ефира на Дарик. "Подведен е от "доброжелатели". Гарантирам, че в момента нашите щангисти са напълно чисти. Подведен е министърът."

"Предстои нещо много важно, което аз и адвоката трябва да направим, за да можем да участваме с тези три квоти на Олимпиадата. Още нямаме изпратено съобщение за глоби. Черно на бяло няма нищо. Това наше участие на Световното говори много," заяви още Неделчо Колев.

"Защо не обвинявате който забърка тази каша?! Намерете го и го попитайте. Абсолютно несериозно е. И какви са тези, полиция, прокуратура, нищо не направиха срещу този човек," каза президентът на федерацията.

Иван Иванов обясни и контузиите на състезателите, които бяха в Хюстън. "Ние си свършихме работата, за която отидохме. И бяхме близо до спечелването на още една квота," заяви той.