Шведският професионален боксьор в тежка категория Ото Валин ще бъде една от атракциите за публиката в столичната „Арена Армеец“ преди двубоя между Кубрат Пулев и Самюел Питър на 3 декември за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

26-годишният Валин попадна в плановете на „Зауерланд“, след като първоначално заплануваният му бой с Юджийн Хил пропадна. Срещата трябваше да се състои на 9 декември в Нюшьопинг, Швеция, но сега Валин ще трябва да се изправи срещу нов опонент, при това 6 дни по-рано.

Американецът Хил не получи разрешение да пътува до скандинавската държава, тъй като не плащал вноските по детската издръжка, която дължи. Хората на Валин намериха бързо нов опонент, ала стриктните правила на местната федерация по бойни спортове не позволиха промяната.

Така на 3 декември Валин ще дойде в София, където ще се боксира с 35-годишния бразилец Рафаел Зумбано Лав. 197-сантиметровият Валин има 16 мача на професионалния ринг в тежка категория, като постигна победи с нокаут във всеки един от тях. Активът на неговия съперник е 39 победи (32 с нокаут), 13 загуби и 1 равенство.

„Разбира се, че съм разочарован, че няма да се бия у дома. Предвид политическата ситуация в Швеция това не беше възможно“, коментира Валин. „Би ми се искало да получа шанс и да говоря с някого от правителството за професионален бокс. Имаме добра боксова комисия в страната, мисля, че хората в нея заслужават доверие да взимат решенията, както се случва в други държави.“

„Въпреки това се радвам, че все пак ще имам мач и е вълнуващо той да бъде част от такова голямо шоу. Зумбано Лав е силен опонент. Виждал съм го преди и е успявал да се справи с доста силни боксьори. Боксирал се е срещу Шанън Бригс, Ерик Молина и Чарлс Матин, затова мисля, че ме очаква тежък двубой. Въпреки това съм уверен. Просто излизам на ринга и взимам победата, докато се старая да изглеждам добре, докато го правя“, завърши Валин.


Ако си решил да присъстваш на мача между Пулев и Питър, не пропускай възможността да споделиш изживяванията си с Gong.bg. Качи свои видео и снимки от моменти, които са те впечатлили в социалните мрежи придружени с #фенсектор и #fansector, а ние ще направим още много фенове съпричастни на твоето изживяване. Ние искаме да видим твоята страст! Позволи ни да видим битката в "Арена Армеец" през твоите очи!