Една от легендите на родната художествена гимнастика Мария Гигова коментира нещастния инцидент с гимнастичката Цветелина Стоянова и сподели, че се моли за нейното възстановяване.

„Нищо не може да се коментира в този момент, защото наистина това е трагедия, което се случи с това младо момиче. Знаете какво представлява нашия спорт. Един много красив спорт и виждаме красотата на представянето, но зад тази красота стоят стотици часове труд и много лишения. Нашия спорт е една емоция и любов. Без любов не може да се постигне нищо“, коментира Мария Гигова в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия.

Във вторник следобед гимнастичката Цветелина Стоянова падна от шестия етаж на жилищен блок и е с опасност за живота.

„С отбора работи спортен психолог. Това е толкова индивидуално, че не можем да влезем в душата на този момиче и да разберем защо това се е случило. Познавам Цвети от малка, тя изживя един труден живот до тук, но нейната баба вложи много любов към нея. Не мога да си представя защо всичко това се случва. Всички имахме много хубаво отношение към нея“, заяви още бившият президент на българската федерация по художествена гимнастика.

„Не съм имала никакъв контакт с момичетата след Световната купа в София. Знаех само от Ина Ананиева, че тя има здравословен проблем, който трябва да бъде овладян. Мисля, че не ставаше дума за физическа травма, но не зная какъв. Не на душата. Не става въпрос за душата. Просто някакъв здравословен проблем, за който не се говореше, защото явно е бил много личен“, сподели още Мария Гигова и добави:

„Зад всичко това, което ние виждаме на терена като красота и съвършенство, действително всяко едно състезание е огромен стрес. Изисква се много голяма физическа устойчивост и концентрация. Това е много комплексен спорт и се изискват много качества. Всички се молим да оцелее. Непрекъснато получавам от цял свят писма и смс-и и всички се молим това малко момиче да оцелее. Желая й го от все сърце.“