Ивет Лалова се завърна от Световното първенство по лека атлетика в Пекин, след успешното си представяне и достигане до финал на 200 метра. На летище София я очакваха колегата от спортната редакция на Нова, Емил Здравков.

След като преди 4 години зае 7-мо място на 100 метра по време на световния шампионат в Дегу, в Пекин Ивет стори същото на двойно по-дългата дистанция. За достигането си до финала българската звезда в спринта записа и личен рекорд - 22 секунди и 32 стотни.
 

„Наистина, всеки един финал на световно първенство винаги е много силен. Едно невероятно изкачване в спринта изцяло, както на 100 м, така и на 200 метра. Говорим за резултати от 10,80 сек в полуфинали, което не е било никога. С резултатите, които аз постигнах на полуфинала и на финала, на много световни първенства се взимаше и медал“, коментира Ивет при завръщането си.

Най-добрата българска спринтьорка се завърна в спорта след изключителна битка и с огромна воля. Само година след като записа най-доброто си класиране изобщо - 4-то и 5-то място на 100 и 200 метра, на Олимпийските игри в Атина през 2004-та, Ивет пострада жестоко по време на загрявка преди турнир. 

Дългият период на операции след бедрената фрактура и времето нужно за възстановяване преминаха и така тя пое по новия си път в леката атлетика.
От  2008 г. досега Лалова успя да постигне една дълго преследвана цел, а именно да стане европейска шампионка на 100 метра. Това се случи през 2012-та на шампионата на стария континент в Хелзинки.

Три години след този успех, сега вече в Пекин на световната сцена Ивет отново напомни за себе си с финала на 200 метра. Вече на 31 години, мнозинството от атлетите трудно намират сили, за да продължат в тежката подготовка за големите първенства. Националната ни рекордьорка на 100 метра обаче е готова да направи това, като благодарност към хората, които винаги са я подкрепяли и най-вече заради своята собствена любов към леката атлетика, която превърна Ивет Лалова в един от най-великите спортисти в историята на България.

Красавицата от София, носеща прозвището най-бързата бяла жена  вече гледа и към своето бъдеще извън пистата като състезател. Спринтьорката обаче остава близо до любимия си спорт. Преди 3 години тя основа собствен лекоатлетически клуб, като днес една от нейните най-малки последователки бе сред първите посрещали Ивет на българска земя.

По отношение на състезателните си ангажименти, Лалова има старт идната събота и неделя на клубното първенство на Турция.