Кондиционният треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Кирилова сподели пред Нова телевизия впечатленията си от намиращата се в критично състояние Цвети Стоянова. Кирилова изрази мнение, че 21-годишната ни гимнастичка е труден характер и работата с нея е била по-сложна. Тя също бе категорична, че не може да става дума за натиск към Цвети от гледна точка на нежеланието ѝ да тренира в последните седмици.

'Тя (Цветелина Стоянова) е икономична на думи. Не може да намесвате хуманно нещо като спорта. Не мога да разбера тези жестоки писания в пресата. За да си №1 в света, №5 или №10, през какво трябва да минете? Всеки желае успех, но малцина са способни да платят цената", сподели бившата лекоатлетка.

"Иима толкова думи излишни. Трябва малко мълчание, дано да излезе от тази ситуация."

"Тя е труден характер, тя е мълчалива, много трудно по лицето ѝ може да прочетеш какво се случва с нея. Много ми беше трудно с нея, с другите от един поглед разбирах какво има, при нея нещата бяха малко по-сложни, но никога не е давала индикация по време на физическите тренировки, че не желае и не иска. Говорите за натиск. Това е абсурдно", допълни Кирилова.