Психологът Цветеслава Гълъбова коментира нещастния инцидент с гимнастичката Цветелина Стоянова и заяви, че понякога нещо дребно може да е критичен момент за даден човек.

„Първо искам да изкажа подкрепата си за това. Надявам се Господ да е милостив. Дай боже да оцелее. Ние сме хора. Преди да бъдем спортисти, журналисти или лекари, ние сме хора. Имаме различен капацитет за справяне с проблемите, сред които живеем. Когато човек е подложен дълго време на екстремно натоварване, в зависимост от неговия капацитет, той просто отслабва психически. В един момент нещо наистина дребно може да го извади от релси. Човекът не е каца без дъно. Всеки има някакъв предел на възможностите“, коментира Цветеслава Гълъбова в студиото на „Здравей България“ по Нова телевизия.

„Има начини да бъде уловено подобно нещо. Това зависи от организацията, която е създадена. Човек, когато изпадне в криза, това е видимо за околните. Най-важно в тези случаи е наистина превенцията. Когато усетим симптоми на депресия, трябва да се обърнем към професионалист. В крайна сметка всеки от нас може да премине през подобно нещо. Трябва са сме съпричастни“, добави психологът Цветеслава Гълъбова.