Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че държавата ще обезпечи подготовката на сабльора Панчо Пасков за Олимпиадата в Токио 2020.

22-годишният фехтовач, който победи световния шампион Алексей Якименко на Игрите в Рио, си постави като цел да влезе в топ 40, а след това да вземе и олимпийски медал.

"Много е дълъг пътя до Токио, но искам през цялото време да съм жив и здрав и да нямам контузии. Оттам нататък ще подобряваме играта, формата и се надявам за Токио да съм на топ ниво и да покажа по-добра игра от тази в Рио. Разбира се, че голямата мечта е медал от Олимпиада. Досега мечтата ми бе да отида на Олимпиада, както може би на всеки спортист, натрупах опит и се надявам да гледаме към топ 40 в ранглистата и скоро да дойдат медалите. Не съм доволен, че загубих на осминафинала. Мисля, че можех да се справя и със следващия съперник. Може би чисто психологически не можах да преодолея това, че победих номер 1 в света. Тепърва ще видим какви са били грешките и се надявам на другата Олимпиада да сме много по-добри," заяви Пасков.