Едно от най-нашумелите имена в ММА средите в последно време - Конър МакГрегър - преживя сериозен шок, като загуби за първи път на UFC ринга.

МакГрегър се предаде във втория кръг на боя си с Нейт Диаз, след като бе задушен от съперника си. Това е общо трето поражение в цялата ММА кариера на МакГрегър.

Гвоздеят на вечерта в Лас Вегас бе уреден светкавично, след като първият опонент за титлата Рафаел дос Анхос, се отказа преди две седмици.

Организаторите обаче намериха веднага Нейт Диаз, и въпреки психологическия натиск, който МакГрегър се опита да му наложи в изминалата седмица, се оказа, че Диаз заслужено е бил претендент.

Конър МакГрегър имаше лек аванс в първия рунд, като пусна кръв на съперника си, но Диаз не отстъпваше с много, и успя да нанесе решителни удари във втория рунд. 4 минути и 12 секунди след началото на втория рунд, почти задушеният МакГрегър се предаде.

Програмата на UFC 196 наистина предложи много, след като и при дамите шампионката Холи Холм загуби първата си защита срещу Миша Тейт. Холм победи непобедимата Ронда Раузи миналата година, но сега не успя да защити позицията.