Националният ансамбъл по художествена гимнастика и треньорът Ина Ананиева за пореден път записаха убедителна победа в анкетите за отбор и треньор на месеца.

Световните вицешампионки в многобоя от първенството в Щутгарт, Германия, Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова станаха №1 на септември с гласовете на 21 спортни редакции и прибавиха във витрината на наградите 13-а Купа на Победата.

Със същия вот треньорката на грациите Ина Ананиева заслужи лидерското място и получи значката “Златен трикольор” от Пресклуб България. На втора позиция, с 5 гласа, и в двете анкети е женската борба – националният ни отбор завоюва 3 бронзови медала на Световното първенство, за което заслугата е и на старши треньора Серафим Бързаков.

Гимнастичките и тяхната треньорка бяха зарадвани с покана за луксозен уикенд на Пампорово с пълна ски екипировка, предават от Пресклуб България.

Всъщност, от днес момичетата подновиха тренировките си в София, но ще намерят малко време за почивка на Пампорово.

След около 20 дни ще са завършени изцяло новите съчетания на ансамбъла за следващата година, съобщи Ина Ананиева. Тя се въздържа предварително да разкрие отделни елементи от хореографията, както от музикалния съпровод.

Гимнастичките, които са заедно от 6 години в този състав, бяха обявили, че след Олимпиадата в Рио ще прекратят състезателната си кариера, но дали всички ще го направят, все още не е ясно. 

“Те след всяко състезание казват, че приключват”, каза треньорката, която за себе си ще вземе решение в зависимост от представянето на ансамбъла в Рио. Ако остане на поста си, тогава ще мисли за нови попълнения.