На 3-ти октомври в зала „Универсиада“ започва третото поредно издание на професионалния турнир РТС Victoria Bulgaria Open. Българските фенове ще могат да се насладят на присъствието на световния номер 1 Марк Селби, който спечели и световната титла.

„Организацията е в заключителна фаза. Готови сме за влизането в зала „Универсиада“, което ще бъде на 28-и октомври, което е неделя. Ще имаме много малко време да преобразим залата. Квалификационният кръг на турнира започва още във вторник. Основната работа е след влизането в залата. Билетите отдавна са в продажба. Всичко останало е готово. Има още добри места за неделния ден. Повече билети има за петък и събота“, сподели президентът на родната федерация по снукър Олег Велинов.

Световният номер 1 Марк Селби ще дойде в България за разлика от миналата година.

„Имаме рекорден брой състезатели, които са се записали в турнира. Те са над 200. От 128-те най-добри в света 110 ще дойдат в България. Това е добър показател, че нашата дестинация им е любимата и са решили да участват на турнира. Имаме 20 български представители, като трима имат реален шанс да стигнат до телевизионната фаза“, добави Велинов.

„Хигинс показа през последните няколко турнира, че започва да навлиза във форма. Идва като шампион и мисля, че има добри шансове да защити титлата, но ще му бъде много трудно. Алистър Картър се завръща след борбата с рака. Реалният шанс в този турнир е един или двама български играчи да се класират за телевизионната фаза. След това нищо не се знае“, каза още президентът на родната федерация по снукър.

Феновете на снукъра у нас могат да си купят билети за дългоочаквания турнир PTC Victoria Bulgaria Open 2014 още сега на сайта на Eventim

Вижте пълната схема на турнира