За пета поредна година София Франс Ауто организира голф турнир в България, който е кръг от международния Peugeot Golf Tour International. Състезанието по традиция предизвика голям интерес като над 90 голфъра взеха участие в надпреварата, която се проведе на 31 август в Голф клуб “Св. София” край Равно поле в отбори от по двама играчи.

Отборът, който постигна най-добър нетен резултат в серията International Final (9 бели и 9 сини флагчета) бе този на Хранислав Коджахристов и Даниел Маринков с 52 точки. Поради медицински причини те не могат да заминат за финала в Париж и преотстъпиха това право на двойката с 2-ри нетен резултат – Мирослава Михайлова и Петър Стратиев с 45 точки. Те ще пътуват до френската столица и обратно с любезното съдействие на България Ер. Трети в нетното класиране завършиха Юли Ботев – Владислав Константинов с 45 точки.

Първи в грос класирането на серията International Final станаха Иван Иванов –Димитър Димов с 40 точки.

В серията Peugeot победители по грос резултат са Георги Йоцев - Стан Стоянов с 29 точки, а в нетното класиране на тази серия първи е тимът на Красимир Иванов - Бисер Денев с 45 точки.

Специалните награди за «Най-дълъг удар» на 9-а дупка отидоха при Стефани Скоканска и Стефан Кралчев, а за «Най-близо до дупката» на 15-а дупка – при Димитър Димов.

Състезанието по двойки Peugeot Golf Tour International се провежда в забавен и нестандартен игрови формат и всяка година привлича хиляди любители на голфа по цял свят. На 9 от 18-те грийна на игрището се поставят две флагчета (на всички четни или нечетни дупки) – бяло и синьо. Бялото флагче маркира лесна позиция на дупката, а синьото – по-трудна. Всеки отбор има възможност да избере между две серии на игра: Серия International Final (9 бели и 9 сини флагчета) и Серия Peugeot (само бели флагчета). Отборът, избрал формулата International Final, задължително играе синьото флагче, когато има такова.

Всички участници и гости на турнира имаха възможност да тестват новия 508, както и 308 и 308 SW, избрани за Автомобил на годината 2014 в Европа, градския кросоувър 2008 и многофункционалния 3008 с Grip Control. RCZ R, най-мощния сериен модел в историята на марката, също предизвика голям интерес. В тестовете участваха скутери и велосипеди Peugeot, сред които в истински хит се превърна скутерът на три колела Peugeot Metropolis.

По време на турнира за всички участници и гости бяха осигурени безплатни напитки, предоставени от “Девин”.