Мирела Демирева отпадна от финала на скок на височина на Световното първенство по лека атлетика в Пекин. Демирева не успя на три пъти на 192 сантиметра. Така Демирева ще завърши на девето място на шампионата на планетата, което дели заедно с хърватката Ана Шимич и узбекистанката Светлана Радзивил, които също преодоляха 188 сантиметра, но направиха по три грешки на 192 сантиметра.

Българката преодоля тази височина в квалификацията, но в първия си финал на Световно първенство не успя да се реализира докрай. 

Световна шампионка в скока на височика стана рускинята Мария Кучина, за която това е първи златен медал от първенство на планетата. 22-годишната Кучина заслужи титлата с личен рекорд от 201 сантиметра, след което направи три неуспешни опита на 203 сантиметра. 

Двукратната световна шампионка и олимпийска вицешампионка Бланка Влашич остана втора също с 201 сантиметра, но преди това тя направи един неуспешен опит на 192 сантиметра. Бронзовото отличие завоюва олимпийската шампионка от Лондон Анна Чичерова.

Рекордът в дисциплината - 209 сантиметра продължава да се държи от легендарната Стефка Костадинова.

Мирела Демирева

източник: Gulliver/GettyImages