Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова откри учебната година в държавно спортно училище „Ген. Владимир Стойчев” в София.

„За мен е огромна чест да съм сред толкова талантливи млади българи. Желая ви да преследвате мечтите си, да се реализирате в спорта и да се сбъдват всичките ви желания“, обърна се към учениците министър Раданова, след което награди с плакети най-изявените възпитаници на школото.

Заместник-министър Калин Каменов пък даде старт на годината в спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен.

„Ваканцията свърши. От днес се отварят вратите за вашите възможности. От Вас обаче зависи дали ще ги сбъднете, дали ще сбъднете своите мечти. Пожелавам на всички вас да имате много сили да се потите здраво в залите и на терените, да бъдете много упорити, защото за да се стигне до там вашите съграждани (Тереза Маринова и Гълъбин Боевски) да бъдат почетни граждани на града и национални герои, трябват много усилия, тренировки, много сълзи и лишения, които се надявам вие да сте готови да дадете, за да може някой ден имената Ви да бъдат тук на входа на училището и вашите съграждани и вашите родители да се гордеят с вас. Пожелавам ви го от сърце и ще се радвам скоро всички ние да се гордеем с вашите успехи. Честита нова учебна година и на добър час”, обърна се към учениците заместник-министър Каменов.

По време на посещението си той, заедно с директора на училището г-н Петър Атанасов и кмета на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, направиха цялостен оглед на ремонта на училището, футболните игрища, като и на състоянието на стадион „Плевен”.

Заместник-министър Йордан Йовчев откри новата учебната година в спортно училище „Васил Левски” в Пловдив, след което също направи инспекция на учебното заведение.

Началото на учебната година в училище „Георги Бенковски” във Варна бе дадено от Светла Георгиева – държавен експерт в дирекция „Ученически и студентски спорт” в ММС. Елизабет Младенова – главен експерт в същата дирекция, присъства на тържеството за старта на учебната година в спортно училище „Юрий Гагарин” - Бургас, а в спортно училище „Майор Атанас Узунов” в Русе беше административният областен експерт на ММС в крайдунавския град Иван Дончев.  ​