Членът на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова похвали младите ни гимнастички, които представиха страната ни на Световната купа в Лисабон.

"На поредния четвърти турнир за Световната купа в Лисабон България се представи много успешно. Ансамбълът ни показа за пореден път силата на един прекрасен отбор, който истински се пребори за медала от многобоя, въпреки голямата влажност поради падналия дъжд. Това усложни много работата с лентите. Да ги поздравим днес и за участието им в два финала, при изключителна конкуренция на най-добрите отбори в света, които ще участват и на Олимпиадата в Рио", сподели Гигова пред официалната страница на БФХГ във Фейсбук.

"При индивидуалистките Неви и Катрин играха много стабилно. Невероятно добро класиране за Невяна в многобоя, което е добър атестат за евентуално влизане във финал на олимпийските игри. Пожелавам и успех днес на трите финала."

"В съпътстващия турнир България показа големия потенциал от талантливи гимнастички - ново поколение на националния ни отбор. Те имаха много силно и впечатляващо представяне. Калейн и Радуканова завоюваха медали и бяха много аплодирани от публиката. С една дума - изключителни таланти, които трябва да съхраним и развиваме. При девойките имаме четири перли, които имат голямо бъдеще. Днес и те ще участват във финалите и за мен ще бъде удоволствие да ги гледам. Да са ни живи и здрави всичките и още много, много да ни радват", завърши Мария Гигова.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS