108 деца се включиха в изключително оспорваното състезание по спортна акробатика, което се проведе в събота в залата по акробатика в комплекс „Червено знаме” – 4 км в столицата.

Награди и подаръци имаше осигурени за всички участници в „Открития детски турнир по акробатика“ по случай 1 ноември - ден на народните будители.

Акробатите, както и голяма част от публиката, изразиха своето задоволство от прекрасния спортен празник, позволил на всички деца да се изявят.

Организаторът на състезанието Силвия Иванова от клуб „Акро-трамп София“ благодари на представителите на Столична община за помощта, която са оказали за провеждането на турнира. Надпреварата бе съфинансирана по програма за изпълнение на общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорт и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта.

Треньорът по спортна акробатика Силвия Иванова обяви още, че традицията ще бъде продължена и подобни спортни предизвикателства ще се осъществяват и занапред.