13 дни преди гонга на дългоочаквания мач в Хамбург Владимир Кличко отложи сблъсъка си с Кубрат Пулев. След 16 защити, украинецът канселира мача си с Кобрата, който има 20 победи от 20 срещи на професионалния ринг. Но Кличко не само временно отложи този мач, а загуби респекта на българския зрител. Защото така не се прави! След всевъзможни лавирания такъв мач въобще да не се организира. След като започна с неуважение към класата на българина и после обърна плочата, след серия от психо-игри на дребно с билети, акредитации и т.н., сега няма как да не се появи съмнение дали точно контузия отлага боксовата битка.

Защо го прави Владимир Кличко? Защото го е страх, че българският професионалист наистина е повече от достоен и способен противник? Защото в Кобрата вижда заплаха за поясите, ранга и 10-те години без загуба? Защото явно нещо в програмата му за изчистване или влизане във форма е закъсняло и има нужда от още време? Защото като организатор на двубоя може да продължи с гадните си номера? Защото иска Кобрата да разстрои режима си? А дали това няма още повече да даде крила и желязна сила в ръцете на Кубрат? Или просто наистина го е достигнала контузия? Няма вече значение, просто рано или късно каквото трябва ще стане! Ама такива номера човек не трябва да прави особено, когато очаква да стане родител! Кличко не вярва ли поне малко, че каквото правиш, ще ти се върне? И на наследника си ли ще предаде този пример?

Мисля си, че ореолът около Кличко и Кличко, Владимир и Виталий, или просто казано К2 като агенция угасна. Няма как да се сравняват и да правят аналогии с втория по височина връх на Земята К2. Защото с действията си около въжетата на ринга в последните часове специално Владимир загуби респекта, уважението поне на българския боксов почитател, а и на всички. Постигнатото през последните десетилетия с ръкавици просто вече престана да блести.

Разкъсване на бицепс, разтежение на прасеца, обърната китка или свито от страх сърце? Диагнозата от българския фен е страх 13 дни преди гонга!