Председателят на Българската федерация по снукър Олег Велинов разкри пред Gong.bg, че единствените отсъстващи от турнира „PTC Bulgaria Open“, който ще се проведе в София от 4 до 8 ноември ще бъдат Рони О'Съливан, Динг Джънхуей и Нийл Робъртсън. За сметка на това Шон Мърфи ще защитава спечелената титла от миналата година, а основните му конкуренти ще бъдат световния номер едно Марк Селби, световният шампион Стюарт Бингам, легендарният шотландец Джон Хигинс и Джъд Тръмп.

„Всички топ играчи с изключение на Динг Джънхуей, Рони О'Съливан и Нийл Робъртстън ще участват на турнира. Рони О'Съливан ще дойде две седмици по-късно и няма да е толкова сериозна загуба. Нийл Робъртсън е един от големите липсващи, което е изненадващо. Не съм комуникирал с него и не знам каква е причината. Предполагам, че причината е лична. На турнира са се записали световния номер едно Марк Селби, световния шампион Стюарт Бингам, Джон Хигинс и Джъд Тръмп пристигат, Шон Мърфи ще защитава титлата си. Всички от елита на световния снукър ще играят в София. 21 български състезатели ще се пуснат в надпреварата“, сподели Велинов.

„От това, което видях като жребий мисля, че двама българи имат реален шанс да отидат до телевизионната фаза на турнира. Братислав Кръстев има огромен шанс да стори това. Има още два-три варианта за български състезатели, които при добро стечение на обстоятелствата могат да се класират за основната схема на турнира. Ако Братислав стигне до основната схема, ще се изправи срещу Робърт Милкинс, който не е непреодолим, но има определено много по-голям опит. Форматът, който е 4 от 7 обаче също дава шансове на Братислав“, добави председателят на Българската снукър федерация.

„Мога да бъда много щастлив, че на турнира в София не липсват изненади, но победител винаги става велико лице. Първата година шампион стана Джъд Тръмп, втората Джон Хигинс, а третата Шон Мърфи. Лично аз се надявам, че и тази година ще се запази тази традиция. В крайна сметка феновете искат да гледат своите идоли. По никакъв начин не подценявам играчите, които са извън топ 32, както се получи в Германия. Аз си мисля, че няма да има изненада от гледна точка на шампиона, защото големите играчи обичат турнира в България. Публиката в залата ги наелектризира и им дава една допълнителна мотивация да се представят на възможно най-виското ниво. Именно заради това те винаги искат да се докажат пред българската публика. Мисля, че няма да се стигне до такава изненада.“

„Турнирът в София е последният преди UK Championship и играчите ще се стремят да достигнат максималната си форма, за да бъдат напълно подготвени за шампионата на Обединеното Кралство, който е в началото на декември“, каза още Олег Велинов.

Купете си онлайн билети за РТС Victoria Bulgaria Open НА ТОЗИ ЛИНК

Купете си онлайн билети за мача между Рони О'Съливан и Джими Уайт НА ТОЗИ ЛИНК