Владимир Кличко не успя да защити титлите си в IBF, WBO, IBO, WBA, след като допусна неочаквана загуба от Тайсън Фюри. Насред Дюселдорф, пред около 65 000 зрители, украинецът бе детрониран в двубой, който се игра в 12 рунда. След единодушно съдийско решение /115:112, 115:112, 116:111/ Фюри бе определен за победител.

Фюри прекъсна властването на Кличко

източник: Gulliver/Getty Images

По този начин Владимир Кличко допусна първа загуба от 11 години насам и общо четвърто поражение в кариерата си. Същевременно това е първият път, в който Кличко губи по точки. Предишните три пъти загубите дойдоха след нокаут.

Фюри прекъсна властването на Кличко

източник: Gulliver/Getty Images

Британският опонент на Кличко игра изключиелно смело през всичките 12 рунда, а още преди края стана ясно, че украинецът изостава в резултата. За да победи, Кличко трябваше да нокаутира съперника си, което така и не се случи, тъй като Фюри стоически издържа на натиска в решителната част.

След края на срещата щастливият победител Фюри изпя песента на Аеросмит – I don't wanna miss a thing, като изпълнението му бе посветено на съпругата му.

Фюри прекъсна властването на Кличко

източник: Gulliver/Getty Images

Първите думи пред медиите на британеца след бележития успех бяха: „Моята мечта се сбъдна тази вечер. Аз се родих на 12 август през 1988-а година, преди 27 години. Този успех ми е бил писан от Бог“.

Припомняме, че имаше вариант, в който срещата между Фюри и Кличко да не се състои, тъй като британецът се оплака, че настилката на ринга е твърде мека и заплаши, че няма да излезе на ринга. В крайна сметка претенциите на новия шампион бяха уважени и мач имаше.

------------------------------

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS