Единственият ни участник лекоатлетическия турнир от младежката олимпиада в Нанджин Иво Балабанов се класира за финал А на 2000 метра стийпълчейз.

В тежката конкуренция на деветима представители от Африка, благоевградчанинът разчете отлично силите си и с добри последни обиколки се нареди на 8-о място – последното, което дава право на участие в бягането за разпределение на медалите. Финалът е в понеделник. Балабанов направи отлично състезание и завърши с време 5:45,87 мин. – само с 51 стотни под личния му резултат.

Бетина Темелкова участва в турнира при смесените отбори в джудото въпреки контузията, която получи при спечелването на сребърния медал в понеделник. Нейният тим стигна до последната осмица, но отпадна, а този на другия ни представител в бойния спорт Стоян Тарапанов напусна състезанието на 1/8-финалите.

Ето какво заяви веднага след спечелването на златото шампионката в стрелбата Лидия Ненчева:

"Много съм щастлива и много развълнувана от това, което направих. Искам да посветя титлата на моя треньор, който не е тук с мен, той е много важен човек за мен. Радвам се, че в лицето на Севдалина Стоянова намерих сериозна опора за това важно състезание. Направих всичко това за България, не за себе си", каза щастливата Ненчева. /БГНЕС